Представена публикация

5 лева за турист в „Св. Ал. Невски“

По 5 лева такса на турист в група събира управата на храм-паметника "Св. Александър Невски ". Шефът на настоятелството архимандрит Дионисий твърди, че с тези пари ще поддържат храма, ще плащат тока.
Решение на Светия синод обаче По въпроса нямало. От канцеларията на синода обясниха, че би трябвало духовникът да съгласува всичко с владиците. Точно те обаче му повериха катедралата.
Дионисий твърди, че се бил разбрал с туроператорите, като те щели да получат документ за платените такси. От Асоциацията на българските туроператори и туроператорски агенции обаче възразиха остро срещу въведената такса.
"Световната практика при въвеждането на такива такси и промени е те да бъдат предварително обсъдени поне година или година и половина. Програмите на туристическите агенции вече са съставени и сега тази такса ще трябва да се отразява в тях, което ще се отрази на потребителите. Ще пострада най-вече вътрешният, училищният и детският туризъм ", посочи пред" Труд "Мая Филипова от асоциацията. Тя подчерта, че таксата не е съгласувана с асоциацията.
"Само ще ви дам за пример, че таксата за катедралата" Св. Павел "в Рим е 1,5 евро, докато за нашия храм е цели 5 лева", посочи още тя.

Коментари

Lilencety

Нито една телевизия, филм или сериал не се излъчва или хоства от този сайт. Използват се само безплатни линкове към тях, предоставени от потребителите, тези линкове се разпространяват свободно в интернет пространството.
Ако вие сте притежател на авторското право на някой фаил, който има линк в сайта и желаете той да бъде премахнат от сайта, може се свържете с нас чрез формата за контакти, където да посочите какъв е проблема.

Благодарности : Lilencety